Aktivno uključivanje građana u proces donošenja gradskog proračuna
2020. godina
2019. godina
2018. godina
2017. godina
2016. godina
2015. godina
2014. godina
Preuzmi PDF

“Pazi(n) proračun!”: Uoči izglasavanja pazinskoga proračuna održava se javna rasprava Proračun Grada Pazina za 2016. – što, kako i koliko?

Pozivamo vas na opću javnu raspravu o Prijedlogu proračuna Grada Pazina za 2016. godinu, koji će se 17. prosinca 2015. naći pred Gradskim vijećem u 2. čitanju, kad bi trebao biti i usvojen.

Rasprava će se održati u ponedjeljak, 7. prosinca 2015. u Spomen domu (mala koncertna dvorana) s početkom u 18 sati.

Na javnoj raspravi pred zainteresiranu javnost stat će:

  • predsjednik Gradskoga vijeća Boris Demark;
  • gradonačelnik Renato Krulčić;
  • svi gradski pročelnici i pročelnice – Zoran Sloković, predstojnik Ureda Grada i službenik za informiranje; Maja Stranić-Grah, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i proračun; Nevija Srdoč, pročelnica Upravnog odjela za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti; Daniel Maurović, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo; te Roberto Ladavac, voditelj Službe za unutarnju reviziju;
  • tim projekta “Pazi(n), proračun”.

 

Građanima i građankama predstavit će se Prijedlog proračuna Grada Pazina za 2016. godinu i pristigli amandmani, s posebnim naglaskom na prijedloge građana i građanki koji su uvršteni u Prijedlog proračuna – od izglasanih komunalnih akcija, do svih ostalih prijedloga i tema za koje su građani pokazali izniman interes tijekom održanih javnih rasprava u rujnu. Predstavit će se i ostali učinci i odjeci projekta “Pazi(n), proračun”, kao i nastavak aktivnosti u 2016. godini.

Nakon uvodnoga dijela, predviđeno je vrijeme za raspravu i dijalog predstavnika Grada Pazina i zainteresirane javnosti.

Dobrodošli!

 

Napomena:

Uoči 23. Sjednice Gradskog vijeća Grada Pazina, dana 25. prosinca 2015. godine, održano je I. čitanje Proračuna Grada Pazina za 2016. godinu s projekcijama za 2017. i 2018. godinu. Tom prilikom utvrđen je rok za dostavu amandmana Gradskih vijećnika do 2. prosinca 2015. godine. Drugo čitanje Proračuna predviđeno je za 17. prosinca 2015. godine, kada bi Gradsko vijeće trebalo usvojiti konačan prijedlog proračuna.

S prvim prijedlogom Proračuna Grada Pazina možete se upoznati kroz materijale za sjednicu, prezentaciju te detaljnu Excel tablicu.

Samu raspravu možete pogledati na: www.pazin.hr