Aktivno uključivanje građana u proces donošenja gradskog proračuna
2020. godina
2019. godina
2018. godina
2017. godina
2016. godina
2015. godina
2014. godina
Preuzmi PDF

Pazi(n) proračun!: Zaprimanje prijedloga malih komunalnih akcija u tijeku!

Pazin-proracunGrad Pazin podsjeća sve građane i građanke Grada Pazina da do 1. kolovoza 2016. godine osobno, e-mailom ili poštom dostave Gradu Pazinu prijedloge malih komunalnih akcija za koje smatraju da ih je potrebno provesti na području njihovog Mjesnog odbora.

Kako se uključiti?

  • Preuzmite obrazac „Prijedlog male komunalne akcije“ na linku ili u gradskoj upravi Grada Pazina;
  • Ispunite obrazac i dostavite ga do 1. kolovoza 2016. godine:

e-mailom na: [email protected]; poštom ili osobno na: Grad Pazin, Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10, 52000 Pazin, s naznakom „Pazin proračun“.

Sve pristigle prijedloge gradske službe će analizirati i procijeniti njihovu financijsku vrijednost nakon čega će se svi prijedlozi predstaviti građanima na javnim tribinama. Tribine će se održati tijekom rujna u mjesnim odborima, a na njima će, nakon predstavljene analize i rasprave, građani moći glasati za onu komunalnu akciju (od pristiglih prijedloga) koju smatraju najpotrebnijom za uvrštenje u proračun i realizaciju tijekom 2017. godine.

Protekle dvije godine od kada Grad Pazin provodi ovaj projekt uključivanja građana u donošenje proračuna mjesnim odborima je na raspolaganju bilo ukupno 300.000,00 kuna.  Na zamolbu građana te radi poboljšanja uspješnosti projekta i poticanja motivacije građana na sudjelovanje ove je godine Grad Pazin odlučio povisiti iznos. Građani će tako na javnim tribinama koje će uslijediti direktno odlučivati o načinu utroška 500.000,00 kuna.

Novitet koji Grad Pazin uključuje u ovaj projekt je predstavljanje četiri značajnija investicijska projekta: izgradnja doma za starije i nemoćne, autobusnog kolodvora, dogradnja Osnovne škole i Plan upravljanja zaštićenim područjem Pazinčice. Nakon predstavljanja ovih projekata građani će moći glasati za onaj koji smatraju prioritetom. Cilj Grada Pazina je osim predstavljanja projekata dobiti rang listu prioriteta prema mišljenjima građana.

Što je mala komunalna akcija?

Gradnja, uređivanje i održavanje manjih objekata kojima se poboljšava komunalni standard na području mjesnog odbora, a koji nisu obuhvaćeni drugim programom, npr. manji dijelovi mjesne mreže za priključke; zelene površine; parkovi i dječja igrališta; putovi; sporedne ceste i nogostupi; kulturni, sportski i drugi javni objekti i sl.