Aktivno uključivanje građana u proces donošenja gradskog proračuna
2020. godina
2019. godina
2018. godina
2017. godina
2016. godina
2015. godina
2014. godina
Preuzmi PDF

Sudjeluj u izradi proračuna za 2018. godinu

Kako se uključiti?

  • Preuzmite obrazac „Prijedlog male komunalne akcije“ ovdje ili u gradskoj upravi Grada Pazina;
  • Ispunite obrazac i dostavite ga do 1. kolovoza 2017. godine:

e-mailom na: [email protected]; poštom ili osobno na: Grad Pazin, Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10, 52000 Pazin, s naznakom „Pazi(n) proračun“.

Što je mala komunalna akcija?

Gradnja, uređivanje i održavanje manjih objekata kojima se poboljšava komunalni standard na području mjesnog odbora, a koji nisu obuhvaćeni drugim programom, npr. manji dijelovi mjesne mreže za priključke; zelene površine; parkovi i dječja igrališta; putovi; sporedne ceste i nogostupi; kulturni, sportski i drugi javni objekti i sl.

Ilustracije radi, u prošlom su ciklusu Projekta građani izravnim glasanjem na javim raspravama izabrali jednu do pet malih komunalnih akcija pojedinačne vrijednosti do 30.000 kuna. Među realiziranim akcijama su se tako našle aktivnosti uređenja i opremanja dječjih parkova, javnih površina i sportskih terena, nabava namještaja za prostorije mjesnih odbora, postavljanje nekoliko rasvjetnih tijela na javnim površinama, postavljanje novih autobusnih čekaonica, obilježavanje kritičnih pješačkih prijelaza i slično.

Pozivaju se svi građani i građanke Pazina da se uključe u projekt i glasaju o raspodjeli ukupno više od pola milijuna kn u proračunu Grada Pazina za 2018. godinu!

Obrazac Prijedlog Male komunalne akcije