Aktivno uključivanje građana u proces donošenja gradskog proračuna
2020. godina
2019. godina
2018. godina
2017. godina
2016. godina
2015. godina
2014. godina
Preuzmi PDF

Završio ciklus javnih rasprava po mjesnim odborima u sklopu projekta Pazi(n) proračun

Javnim raspravama koje su održane za mjesni odbor Pazin 29. rujna, i Mjesni odbor Stari Pazin 30. rujna, završio je ciklus od deset javnih rasprava održanih za područja svih 12 mjesnih odbora Grada Pazina u sklopu projekta Pazi(n) proračun. Na javnim raspravama građani su mogli direktno utjecati na odabir malih komunalnih akcija koje će se realizirati na području njihovog mjesnog odbora u 2016. godini. 

Sve javne rasprave vodio je tim zaposlenika gradske uprave uz moderiranje koje je vodio Igor Bajok iz udruge Smart. Predstavnici Grada Pazina prisutnima su predstavili analizu svih pristiglih prijava malih komunalnih akcija koje su građani mogli slati na adresu gradske uprave od polovice lipnje do kraja srpnja. Osim direktnog glasanja i odabira malih komunalnih akcija građani su na javnim raspravama imali priliku razgovarati i o većim infrastrukturnim zahvatima koji su na području pojedinog mjesnog odbora potrebni, te dobiti povratnu informaciju o statusu prijedloga odnosno mogućnostima za realizaciju.

U nastavku se nalaze zapisnici sa posljednje javne rasprave na Starom Pazinu, te objedinjena tablica svih izglasanih malih komunalnih akcija koje će Grad Pazin na inicijativu svojih građana realizirati u 2016. godini.

Zapisnik s javne rasprave u Starom Pazinu

Pazin Proračun rekapitulacija odabranih akcija 2015